Paasvakantie met Michiel – deel 3

Onverwachte wending naar Brugge

Na een deugddoende nachtrust en een inhaalmanoeuvre op vlak van LCI’s (late check ins) op Untappd genoten we van een lekker, uitgebreid ontbijt bij ‘Bruist’. We hadden op onze laatste dag eigenlijk niets vastgelegd wat eigenlijk zeer atypisch is voor ons. Gisteren waren er al wel enkele losse ideeën maar we hadden nog geen knoop doorgehakt. Tijdens het ontbijt waren we even de pro’s en de contra’s aan het afwegen. Gaan we terug met de ferry naar Vlissingen om daar de trein te nemen naar Roosendaal of nemen we de fiets naar Brugge en pakken we daar de trein naar Antwerpen? We bekeken het weerbericht en besloten om te gaan voor optie B. Niet alleen creëren we hierdoor een mooie, visuele lus maar geeft dit onze reis wel een onverwachte wending.

Het was slechts anderhalf uur fietsen naar Brugge en we passeerden onder andere het dorpje Sluis en reden een lang stuk langs het water. Het was weer een erg mooie fietsroute maar een twijgje, met een scherpe doorn eraan, op het fietspad besliste er even anders over. Dat moest natuurlijk weer lukken dat we na lange tijd zonder een dorp of een passant gezien te hebben de band helaas leeg liep. We zaten met een lek en toeval of niet kwamen we juist aan in een bewoond stuk. We waren net aangekomen in Damme (dat trouwens een erg mooie, eerste indruk gaf op me maar jammer genoeg hadden we hier eigenlijk geen tijd voor) en de toeristische dienst was gelukkig open. Ik kreeg een fietspomp en op een drietal kilometer zat een fietsenmaker. De band hield stand voor enkele kilometers en binnen het kwartier was de band gerepareerd. Een eervolle vermelding voor BIZOBIKE is meer dan terecht! Hij heeft ervoor gezorgd dat we onze reis kunnen verderzetten met slechts een beperkte vertraging. Misschien wordt het wel eens tijd dat ik zelf een band leer vervangen… In ieder geval ken ik mijn kwaliteiten en dat is alvast niet met mijn handen 😉!

Café De Zandloper

Het voelde wat vreemd aan om met de fiets in Brugge aan te komen. Het was er erg druk en de vele toeristen stonden massaal foto’s te nemen van elk historisch gebouw of aan te schuiven in een chocoladewinkel. Wij fietsten net even buiten het centrum, weg uit alle drukte, en namen plaats in de zon bij taphouse ‘De Zandloper’ waar het zeer rustig zitten was. Slechts enkele koetsen met paarden passeerden hier maar dat zorgde er niet voor dat de ‘Bourgogne des Flandres’ recht van ’t vat minder smaakte. We waren even onze opties aan het bekijken voor ons verder verloop van de dag. Blijven we hier wat vertoeven in Brugge of nemen we de trein al richting Antwerpen? In ieder geval stond het vast dat we de laatste 40 kilometer gingen fietsen. Op Google zag ik dat er enkele topzaken, waar ik graag kom, in Antwerpen open waren op maandag. Michiel zijn hoofd stond richting huis en mijn enthousiasme groeide met de minuut. Ik zag in mijn hoofd al een erg mooi vervolg van deze dag. 

Spéciale Belge in Antwerpen

We fietsten snel naar het station en na anderhalf uur rijden met de trein, stapten we af in Berchem. Het was van hier slechts enkele minuten fietsen naar Spéciale Belge. Het zonnetje scheen prachtig maar jammer genoeg was het terras volledig overdekt met schaduw. We namen binnen plaats aan de toog wat trouwens allesbehalve een straf is en namen voor de verandering een beer flight. We hebben de voorbije dagen bewezen dat we hier echt wel specialisten in zijn. Het plankje was weer erg divers samengesteld en dat kan je zien aan het mooie, kleurrijke pallet. Het bier dat me misschien het meest verraste die namiddag was hun ‘Stuck In The Rye With You V2’. Deze tweede versie van hun Porter had een alcoholpercentage van 7.6 en was erg lekker. Het had een granige en moutige smaakervaring met een warme afdronk. Wat kijk ik al uit naar de nieuwe bieren die aangekondigd worden in mei en in de verdere toekomst. 

Afsluiten bij Beerlovers in Antwerpen

Vooraleer we aan onze laatste rechte lijn begonnen, hielden we nog even (dat was toch de bedoeling) halte bij de Beerlovers Bar. Ben ontving ons weer met open armen en met zijn gekende, aanstekelijke glimlach. Ook hier kwamen we volledig aan onze trekken met een zelf samengestelde flight. Michiel erkende al snel mijn enthousiasme van toen ik de trein op stapte. We waren zeer blij met onze keuze om Antwerpen mee te pakken op onze route. Afsluiten wilden we in stijl met een verouderde Alvinne fles uit de kelder. Ben nam enkele opties mee naar boven met het bijhorende stoflaagje. Na een korte uitleg over de bieren kozen we unaniem voor de Alvino 2013. Dit was blijkbaar de allerlaatste van deze versie in zijn kelder en had nog opvallend veel schuimvorming en koolzuur. Hij was vineus in de neus met dat typische zurige karakter van Alvinne (grote fan!). In de smaak zaten ook duidelijk wat houttonen. Het was een erg fraaie fles om te sharen!

Over de laatste kilometers fietsen, valt eigenlijk erg weinig te zeggen. Het koelde snel af, het werd donker en eenmaal thuisgekomen, trokken we onze laatste fles open. Dit was deze keer geen alcoholische variant maar gewoon de Ice-Tea  Green. Na deze volgeplande trip smaakte dit bijzonder goed. Het was een weekend uit de boekjes en een toer die we iedereen kunnen aanbevelen! Af en toe heb je wat geluk nodig maar dat hoort er natuurlijk bij. Het waren stuk voor stuk leuke tussenhaltes!  Onderweg kwamen we talrijke gepassioneerde – én opvallend vriendelijke mensen tegen die we ontmoet hebben. Onze smaakpapillen zijn de afgelopen dagen verwend geweest. Het zal dus even afkicken worden na dit mooie weekend.

Cheers!

Sam Leemans

le·vens·ge·nie·ter (de; m,v; meervoud: levensgenieters) Iemand die geniet van de goede dingen van het leven. Yep, that’s me! Geboren om te leven, om de dag te plukken, om nieuwe dingen uit te proberen: in goed gezelschap, waar dan ook ter wereld… BARN TO BE ALIVE.

dit artikel delen