't is 't ien en 't anderMet een beetje vertraging eindelijk de tijd gevonden om Antwerpen neer te pennen. Het was onze vierde en laatste stad van onze "bierdaagse" doorheen België. Steven speelde eigenlijk letterlijk een thuismatch, ik moest nog heelhuids in Essen geraken ;). Dat mocht uiteraard geen enkel probleem vormen aangezien die dag degusteren centraal stond. We namen die vrijdagochtend afscheid van Leuven op een terras met een koffie onder een stralende zon. We hadden weer een strakke planning want om 13u hadden we met Mitch afgesproken. Via de bierapp 'Untappd' heb ik met hem "kennis" gemaakt maar ik zag hem voor het eerst op Billie's Craft Beer Fest. Hij wou graag eens samen bieren degusteren en dat moet je mij natuurlijk geen twee keer vragen. KulminatorMitch is al jarenlang vaste klant bij de Kulminator en een echte levensgenieter. Iedereen in het Antwerpse met een uitgebreid bierassortiment kent hem. Hij is een graag geziene gast met een breed smakenpallet die allerlei stijlen weet te waarderen. Hij weet ook de juiste adresjes zowel op vlak van drinken als van gastronomie. Hij wou hier graag afspreken en dat leek ons een prima voorstel. We namen plaats achteraan in de zaak op het kleinschalige terras. Ik ben er slechts enkele malen geweest en altijd maar voor één of twee bieren. .Deze keer stond er wat meer op het programma want Mitch maakte ons warm voor allerlei (vintage) bieren. Een bezoek bij de Kulminator is telkens een bijzondere ervaring die je moeilijk kan uitleggen maar die je zelf moet beleven.
GRAANWe gingen nog een heerlijke pizza eten bij 'GRAAN' in de Provinciestraat achter de Antwerpse Zoo. Deze locatie was aanbevolen door een bevriende collega van Steven. Omdat we alle twee een goede pizza weten te waarderen, maar ook vanwege de uitgebreide bierkaart, kozen we logischerwijs voor deze tussenstop. We startten met een huisbier gemaakt in samenwerking met Tall Poppy. De naam was 'Sour Though' en amai wat was dat voor een onverwachte zure smaakbom zeg. Ondanks het bijzonder lage percentage had je wel een erg grote smaaksensatie in de mond. Het was een zeer leuk probeersel in een gezellige setting. Tijdens het eten van een vers gemaakte pizza met onder andere buffelmozzarella en rucola nuttigde ik nog een verfrissende, dorstlessende 'Zenne Pils'. Hier kom ik ongetwijfeld nog eens terug want je had ook enkele experimentele pizza's en nog talrijke bieren die ik graag eens zou willen proeven. Afzakkertje bij Beerlovers
0 Reacties
Laat een antwoord achter. |
AuteurSam Leemans Archieven
Mei 2022
|