BAR-N
  • Home
  • contact
  • T-shirts
  • Agenda
  • GIN/BIERTASTING
  • BLOG

BAR-n To be alive!

Blogverhalen voor alle levensgenieters

October 05th, 2021

5/10/2021

0 Reacties

 

Foodpairing met bier

We hadden Bas en Melissa nog eens uitgenodigd die al eens eerder (onbewust) te "gast" waren bij een blogverhaal genaamd 'bier-ami-si'. Ook nu probeerde ik enkele gerechtjes uit met bieren waarvan ik wist dat Bas ze zeker kon waarderen.

​We begonnen met een eenvoudig knabbeltje maar wel met een parel van een bier 'Neverendingness' van Cloudwater. Hiervan heb ik de laatste weken enorm lekkere wild ales van op. Deze brouwerij uit Manchester staat garant voor kwaliteit en ook nu mochten we dit ervaren. Deze versie was enorm fris met een licht appelzuurtje. Het had een vrij droge afdronk en was helemaal niet te complex (ondanks de beschrijving). Het was vooral een ideale start van de avond dat naar meer smaakte.
Foto

Zalmtartaar met avocadomousse

Foto
Aangezien we de vorige dag op controle moesten bij AZ Klina, hadden we geluk dat we de visbar in Brasschaat passeerden. Ideaal om even te stoppen en om wat rauwe- en gerookte zalm mee te nemen. Ik maakte een heerlijke, verfrissende zalmtartaar met graanmosterd, citroensap, een fijngesneden sjalotje en dit op een laagje romige avocadomousse. Het gerecht werd afgewerkt met geroosterd brood zonder korstjes. De pairing was met een erg goede fles 'Gueuze 100% Lambic Bio (2020) van Brasserie Cantillon' rechtstreeks uit Brussel meegenomen tijdens de lockdown. Puur heeft het jonge bier een erg stallig en funky aroma én een volle smaak met een stevig zuurtje. In combo met het gerecht komt het vette van de zalm er mooi door en verzacht het de zure smaak van het bier. Zeer geslaagde combinatie met zeer pure, eenvoudige smaken. 

Bron: Bierpairing - Zalmtartaar met avocadomousse en Oude Geuze (vlaamsebrouwers.be)

Gepocheerd kabeljauwhaasje in Geuze met aardappelmousseline en erwtjes

Voor het hoofdgerecht haalde ik inspiratie bij mijn neef Dries die de tip gaf dat witte vis en Geuze steeds 'a match made in heaven is'. Een vis pocheren had ik nog nooit gedaan maar met wat opzoekwerk moest dat wel lukken én dankzij de hulp (lees als: timing en organisatie) van Marie konden we alles warm serveren. De mousseline was zeer romig en eenvoudig gekruid. Ik  verschoot van de krachtige, intense smaak van de "saus". De Geuze (Vandervelden 137 Oude Geuze) kwam er zeer stevig door en paste zeer goed bij het malse kabeljauwhaasje. Het bordje slurpten we nadien gewoon op en genoten verder van onze fles '3 Fonteinen Oude Geuze Cuvéé Armand & Gaston (season 19|20) Blend No.4. Deze had een erg stevige body en zuurtegraad. Een combinatie naar mijn hart dat ik zeker nog eens opnieuw ga proberen te maken.
Bron: Gepocheerde kabeljauw in geuze met aardappelmousseline en erwtjes | Spar Colruyt Group (mijnspar.be)
Foto

​Cake met framboosjes

Foto
Dit receptje had ik een tijdje geleden gespot in 'De Zytholoog'. Dit magazine krijg je, vier keer per jaar, als je lid bent bij een aangesloten, erkende biervereniging zoals bv. bij O.B..E.R. (Objectieve Bierproevers Essense Regio). Een zeer eenvoudig receptje met roombotercake van de lokale bakker en een mengsel dat je vooraf perfect kan maken met mascarpone, crème fraîche en vanillesuiker. Eventjes laten opstijven in de koelkast en vervolgens serveren op de cake en afwerken met verse frambozen. ​De fruitige, zurige smaak van het bier 'Rosé de Gambrinus' paste zeer goed bij het aangename lichte, frisse zuurtje van de framboosjes. De geroosterde amandelen erboven zorgde voor een subtiele smaaktoets. 
Bron: De Zytholoog #69 (2020/06) bladzijde 11
Poaaah ... dat was weer genieten zeg! Ik ben helemaal geen held in de keuken maar kan wel enorm genieten van dergelijke gerechtjes in gezelschap van bijhorende drank. Deze drie recepten waren allemaal erg toegankelijk om te maken mits een goede voorbereiding zodat je bijna de ganse avond mee aan tafel kan zitten. . 

​Cheers!
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Auteur

    Sam Leemans 
    Levensgenieter:
    genieten in goed gezelschap, waar dan ook ter wereld!

    Archieven

    Mei 2022
    April 2022
    Februari 2022
    Januari 2022
    December 2021
    November 2021
    Oktober 2021
    September 2021
    Augustus 2021
    Mei 2021
    April 2021
    Maart 2021
    Februari 2021
    Januari 2021
    December 2020
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020

'De Blauwhoef': vroeger een boerderij waar velen over de vloer kwamen voor een frisse pint of een gezellige babbel. Nu de naam BAR-N, die zijn oorsprong vindt in het Engelse 'barn', wat schuur of stal betekent: het deel van de woning dat wij nu onze 'thuis' mogen noemen.                                                                                                                                                                                                     #BARNTOBEALIVE
  • Home
  • contact
  • T-shirts
  • Agenda
  • GIN/BIERTASTING
  • BLOG