BAR-N
  • Home
  • contact
  • T-shirts
  • Agenda
  • GIN/BIERTASTING
  • BLOG

BAR-n To be alive!

Blogverhalen voor alle levensgenieters

In Leive on de stoase es er veil ammesoase

14/4/2022

0 Reacties

 

In Leive on de stoase es er veil ammesoase

Na twee erg geslaagde dagen, stond de derde etappe op de planning. We maakten deze keer een korte verplaatsing met de trein van Brussel naar Leuven. Net zoals in de stad Kortrijk was ik er nog nooit geweest en het was dringend tijd om daar verandering in te brengen. Op Billie's Craft Beer Fest ontmoetten we Katia. Zij is woonachtig in Leuven, zytholoog en één van de beheerders van het bekende, actieve bierforum op facebook 'Straffe Streekbieren'. Zij was dé geschikte persoon om haar stad aan ons voor te stellen. We hadden afgesproken aan onze eerste stopplaats: 'Hop Gastrobar' die ik al een tijdje volgde op social media. Ik zag meermaals erg smaakvolle gerechten (in combinatie met aangepaste en niet alledaagse bieren). Naar deze halte keken we beiden enorm naar uit aangezien we hier echt wel van kunnen genieten. 
Foto

​Hop Gastrobar

We werden vriendelijk ontvangen door Katia en de gastheer. Het restaurant was gelegen aan de gezellige Vaartkom en omdat het schitterend weer was, besloten we om buiten plaats te nemen. Met een 'Oude Quetsche' van Tilquin recht uit de tapkranen kan je niets verkeerd doen als apero. Als hapje kregen we volle, verse boerderijkaas gecombineerd met mosterd, radijzen, Geuze en Dukah kruiden (zie linkse foto). Heerlijk simpel, puur, smaakvol en zeer geschikt met dit weer en het bier.

Tijdens de lunch kan je kiezen voor het tweegangenmenu met achteraf nog de optie om kazen te bestellen of een dessertje. Omdat we er een lange dag van gingen maken, besloten we gewoon voor de lunch te gaan met aangepaste bieren. Het voorgerecht (foto midden) was biet op de barbecue samen met shiitake, een umamidressing en miso afgewerkt met radijsblad dat opvallend veel smaak had. Het bijhorende bier was 'Erve' van Nevel. Deze hadden Steven en ik toevallig al op bij Billie's Beer Craft Fest maar het was een uitstekende keuze en een heel mooie combo. De smaak was zuur, droog met een hoppige finish.

Dit schepte uiteraard verwachtingen naar het hoofdgerecht toe. Ook dit was een absolute voltreffer! We kregen een paddenstoel risotto met heek, een vinaigrette van geroosterde citroen en dat afgewerkt met dille en Pecorino. We kregen er een zeer mooie fles 'Bries' (ook van Nevel) bij gepresenteerd. Dit was pure klasse deze foodpairing! Ik heb dit met zeer veel smaak opgegeten.

Als dessertje namen we nog een leuke, exclusievere fles van de fantastische bierkaart en dat van een onbekende, zeer kleinschalige brouwerij. We kozen voor 'VINO Vineyard' van DUST Blending uit Brugge. Het was niet echt een dessertbier of niet helemaal gepast in onze opbouw maar we deden he t vooral ter kennismaking met DUST. Het bier was zacht en had een vrij complexloos aroma maar o zo lekker! Fruitig zuurtje troef! Wat was dat een klepper van een start in Leuven! Hier kom ik ongetwijfeld nog eens terug en kunnen we alleen maar aanbevelen aan de liefhebbers voor de betere spijzen en dranken! 

​Hops 'N More

Foto
 We lieten het eten wat zakken door een fantastische stadswandeling en passeerden onder meer het Sluispark, het Begijnhof, de Sint- Geertruikerk, de Vismarkt, ... Leuven was vrij rustig zo zonder studenten maar je zag wel talrijke troeven. Ondertussen kregen we nog leuke weetjes en wat geschiedenis over de stad Leuven. We hielden halte bij 'Hops 'N More'. Ook zij volgde ik al een tijdje via social media want het aanbod was ook daar wederom erg divers en dynamisch. Het was een bottle shop waar elke vierkante centimeter optimaal benut werd. Het aanbod was zo groot dat we toch kozen voor een beer flight. De eigenaar had namelijk 8 tapkranen waarbij je dan 4 proevers van 15 cl kan kiezen. 
Mijn bevriende omgeving weet dat ik grote fan ben van kleine proevertjes aangezien we zo meer bieren, brouwerijen en smaken kunnen ontdekken. ​Ik ga niet alle bieren overlopen die we hebben gedegusteerd maar wat me zeker zal bijblijven zijn de prachtige proefglaasjes, de humor en kennis van de eigenaar en de kleinschalige setting met een fantastisch aanbod. 

MALZ

We wandelden verder door het centrum van Leuven en dit was plots een zeer rustige kant zonder toerisme maar ook hier erg mooi. MALZ viel ons al van ver op en ook hier hielden we even een pauze. Wederom kozen we voor een (toevallig kleurrijke) beer flight van 4 proevers. Deze keer hadden we keuze uit 12 tapkranen. Ik werd bijzonder gelukkig van 'Abricot/Rhubarbe' van de Zwitserse brouwerij Chien Blue en ontdekte ook een zeer speciale mede van de Mederie namelijk Experimead #11. 
Foto
N​a een tijdje namen we nog een hapjesplank en bleven we uiteindelijk langer zitten dan verwacht. We deelden nog talrijke bieren en de eigenaar bleef ons maar verrassen met zijn suggesties en op het einde ook met zijn kelderlijst. Moest je Leuven eens bezoeken (als bierliefhebber), ga dan zeker langs bij vorige drie adressen! 

Café De Fiere Margriet

Omdat we onze dag nog niet wilden afsluiten, besloten we om nog één halte toe te voegen aan vandaag. Pal in het centrum en met zicht op de Sint- Pieterskerk en het stadshuis doken we nog een bruine kroeg in. Onze eerste indruk was dat we hier nog gingen afsluiten met een Belgische klassieker of een trappist maar we verschoten in positieve zin van de ruime, gevarieerde bierkaart. Omdat het sharen ons wel beviel, kozen we nog drie zeer uiteenlopende bieren. Ook hier ontdekte ik een onbekende brouwerij uit Frankrijk namelijk 'Brasserie Iron'. We dronken nog een ananasgose van maar liefst 10% en ook nog een bier met chocolade en basilicum. Tja... soms moet het niet gekker worden zeker?! 
Foto
Katia, jij bent nogmaals vriendelijk bedankt voor het delen van je kennis over bieren en de stad. Je hebt een zeer mooie route voor ons uitgestippeld en we kunnen met veel plezier terugblikken naar deze dag! Graag tot een volgende keer!

Cheers! 
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Auteur

    Sam Leemans 
    Levensgenieter:
    genieten in goed gezelschap, waar dan ook ter wereld!

    Archieven

    Mei 2022
    April 2022
    Februari 2022
    Januari 2022
    December 2021
    November 2021
    Oktober 2021
    September 2021
    Augustus 2021
    Mei 2021
    April 2021
    Maart 2021
    Februari 2021
    Januari 2021
    December 2020
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020

'De Blauwhoef': vroeger een boerderij waar velen over de vloer kwamen voor een frisse pint of een gezellige babbel. Nu de naam BAR-N, die zijn oorsprong vindt in het Engelse 'barn', wat schuur of stal betekent: het deel van de woning dat wij nu onze 'thuis' mogen noemen.                                                                                                                                                                                                     #BARNTOBEALIVE
  • Home
  • contact
  • T-shirts
  • Agenda
  • GIN/BIERTASTING
  • BLOG