In Leive on de stoase es er veil ammesoase
Hop GastrobarWe werden vriendelijk ontvangen door Katia en de gastheer. Het restaurant was gelegen aan de gezellige Vaartkom en omdat het schitterend weer was, besloten we om buiten plaats te nemen. Met een 'Oude Quetsche' van Tilquin recht uit de tapkranen kan je niets verkeerd doen als apero. Als hapje kregen we volle, verse boerderijkaas gecombineerd met mosterd, radijzen, Geuze en Dukah kruiden (zie linkse foto). Heerlijk simpel, puur, smaakvol en zeer geschikt met dit weer en het bier. Tijdens de lunch kan je kiezen voor het tweegangenmenu met achteraf nog de optie om kazen te bestellen of een dessertje. Omdat we er een lange dag van gingen maken, besloten we gewoon voor de lunch te gaan met aangepaste bieren. Het voorgerecht (foto midden) was biet op de barbecue samen met shiitake, een umamidressing en miso afgewerkt met radijsblad dat opvallend veel smaak had. Het bijhorende bier was 'Erve' van Nevel. Deze hadden Steven en ik toevallig al op bij Billie's Beer Craft Fest maar het was een uitstekende keuze en een heel mooie combo. De smaak was zuur, droog met een hoppige finish. Dit schepte uiteraard verwachtingen naar het hoofdgerecht toe. Ook dit was een absolute voltreffer! We kregen een paddenstoel risotto met heek, een vinaigrette van geroosterde citroen en dat afgewerkt met dille en Pecorino. We kregen er een zeer mooie fles 'Bries' (ook van Nevel) bij gepresenteerd. Dit was pure klasse deze foodpairing! Ik heb dit met zeer veel smaak opgegeten. Als dessertje namen we nog een leuke, exclusievere fles van de fantastische bierkaart en dat van een onbekende, zeer kleinschalige brouwerij. We kozen voor 'VINO Vineyard' van DUST Blending uit Brugge. Het was niet echt een dessertbier of niet helemaal gepast in onze opbouw maar we deden he t vooral ter kennismaking met DUST. Het bier was zacht en had een vrij complexloos aroma maar o zo lekker! Fruitig zuurtje troef! Wat was dat een klepper van een start in Leuven! Hier kom ik ongetwijfeld nog eens terug en kunnen we alleen maar aanbevelen aan de liefhebbers voor de betere spijzen en dranken! Hops 'N More
Mijn bevriende omgeving weet dat ik grote fan ben van kleine proevertjes aangezien we zo meer bieren, brouwerijen en smaken kunnen ontdekken. Ik ga niet alle bieren overlopen die we hebben gedegusteerd maar wat me zeker zal bijblijven zijn de prachtige proefglaasjes, de humor en kennis van de eigenaar en de kleinschalige setting met een fantastisch aanbod. MALZ
Na een tijdje namen we nog een hapjesplank en bleven we uiteindelijk langer zitten dan verwacht. We deelden nog talrijke bieren en de eigenaar bleef ons maar verrassen met zijn suggesties en op het einde ook met zijn kelderlijst. Moest je Leuven eens bezoeken (als bierliefhebber), ga dan zeker langs bij vorige drie adressen! Café De Fiere MargrietOmdat we onze dag nog niet wilden afsluiten, besloten we om nog één halte toe te voegen aan vandaag. Pal in het centrum en met zicht op de Sint- Pieterskerk en het stadshuis doken we nog een bruine kroeg in. Onze eerste indruk was dat we hier nog gingen afsluiten met een Belgische klassieker of een trappist maar we verschoten in positieve zin van de ruime, gevarieerde bierkaart. Omdat het sharen ons wel beviel, kozen we nog drie zeer uiteenlopende bieren. Ook hier ontdekte ik een onbekende brouwerij uit Frankrijk namelijk 'Brasserie Iron'. We dronken nog een ananasgose van maar liefst 10% en ook nog een bier met chocolade en basilicum. Tja... soms moet het niet gekker worden zeker?! Katia, jij bent nogmaals vriendelijk bedankt voor het delen van je kennis over bieren en de stad. Je hebt een zeer mooie route voor ons uitgestippeld en we kunnen met veel plezier terugblikken naar deze dag! Graag tot een volgende keer!
Cheers!
0 Reacties
Laat een antwoord achter. |
AuteurSam Leemans Archieven
Mei 2022
|