BAR-N
  • Home
  • contact
  • T-shirts
  • Agenda
  • GIN/BIERTASTING
  • BLOG

BAR-n To be alive!

Blogverhalen voor alle levensgenieters

Bobby's!

26/3/2021

1 Reactie

 

​Bobby's!

In plaats van een proeverij te geven, volgde ik deze keer zelf eens een virtuele tasting. Deze avond werd georganiseerd door DH17, een drankenspecialist in Bergen op Zoom, en Bobby’s. Voor de ginliefhebbers onder ons, kennen Bobby’s gin ongetwijfeld. Hij maakt al deel uit vanaf ons eerste menu en is steeds een vaste waarde in ons assortiment. Momenteel is hij al in 53 (!) landen verkrijgbaar. Het event kwam ik per toeval tegen via social media én was tevens een ideale donderdagavondinvulling.
​
De avond werd aaneen gepraat door David, de kleinzoon van Bobby. De naam van de gin is vernoemd naar hun grootvader, Jacobus Alfons, bij zijn vrienden en familie beter bekend als Bob of Bobby. Het was zijn recept dat hen inspireerde. Elise, de gin- en cocktailspecialiste  van DH17, maakte de cocktails en gaf ons wat extra informatie. We dronken deze avond vier cocktails waarvan drie met de gekende gin en zelfs ééntje met de Bobby’s jenever. Hieronder een opsomming wat je nodig hebt voor elke cocktail en een persoonlijke, korte bevinding. 
Foto
G&T
  • 50 ml Bobby’s Dry Gin
  • Ijsblokjes
  • 75 à 125 ml (volledig persoonlijk) Indian Tonic
  • Appelsienschijfje
  • Kruidnagel (je kan er drie prikken in de appelsienschijf)
Starten met een klassiekertje is nooit verkeerd... De gekende gin tonicversie was voor mij niet nieuw. Ik vind het aroma telkens enorm aantrekkelijk. Bij het opendoen van de fles, vliegen de aroma’s naar je toe. Wat vooral opvalt is citroengras dat zeer sterk aanwezig is en je ruikt ook de warmte van peper. Sommigen kunnen zelfs venkel en kaneel waarnemen. Persoonlijk ben ik niet zo een fan van kruidnagel als garnituur omdat het erg overheersend is qua geur. Deze keer probeerde ik uiteraard de combinatie en ik moet zeggen dat deze helemaal niet stoorde! De gin tonic blijft op zich een erg eenvoudige maar vooral een bijzonder lekkere cocktail! Deze is alvast erg verfrissend, dorstlessend en je proeft het gebruik van de Indonesische specerijen. Voor de Indian Tonic kozen ze deze keer ‘Franklin & Sons’. Deze versie bevat minder suiker (dan vele andere merken) en meer koolzuur en gaat erg mooi samen met deze gin.
​Bobby’s & Rose
  • 1 deel Bobby’s gin
  • 1 deel siroop (in dit geval ‘Pinky Rose Spiced Lemon’)
  • 5 delen soda
  • ijsblokjes
  • limoen
Als tweede drankje van de avond gingen we een cocktail maken met een toevoeging van een siroopje. Ik ben vooral gekend met bieren en gins dus liet ik me graag verrassen. Deze cocktail doet me meteen denken/verlangen naar een zomers terrasje. De siroop is puur erg geconcentreerd en enorm zoet. De soda daarentegen was bijzonder “droog” en bevatte veel koolzuur dat voor een tintelend mondgevoel zorgde. De combinatie van alles samen was wel erg toegankelijk en volgens mij ook erg “gevaarlijk” doordrinkbaar. Persoonlijk ben ik een mindere fan van zoetere dranken dus keek ik stiekem al uit naar de volgende cocktail.
Foto
Grandson
  • Bobby’s Dry Gin
  • Ijsblokjes
  • Premium rode vermouth
  • Orange Bitter
  • Appelsienzeste
Als derde cocktail van de avond dronken we een variant van de gekende ‘Negroni’. Bij het aanhalen van deze woorden, werd ik al erg enthousiast. Ik ben een grote fan van dit drankje en was benieuwd wat we gingen maken. In onze box zat een flesje afgevuld met rode vermouth: ‘Del Professore’. Elise had de vermouth vooraf al behandeld met een touch van een bitter. In dit geval had ze gebruik gemaakt van een ‘Gin Barrel Aged Orange Bitter’ van 9% ABV. De toevoeging van een bitter aan een cocktail kan je ervaren als een enorme smaakversterker in je glas. Het flesje vermouth rook bijzonder uitnodigend en complex. De cocktail was erg simpel. Je neemt een klein glas (bv. een tumbler) gevuld met wat ijs, een scheut gin, vermouth + de bitter en werk af met appelsienzeste. Jawel jawel… dit is hélemaal mijn ding! Het drankje was puur, krachtig, complex, bitter, kruidig, lichtzoetjes, citrusaroma, … Het was voor mij een echte smaaksensatie!
Foto
Jenever Spring
  • Bobby’s Jenever
  • Ginger Ale
  • Munt
  • Limoensap
We sloten de avond verrassend af met een jenevercombinatie. Enkele jaren geleden werd de opkomst/comeback van jenever(cocktails) voorspeld maar momenteel is dat enkel in de grotere (Nederlandse) steden het geval geweest. Als je de jenever van Bobby’s (trouwens weer een enorm mooie fles!) puur drinkt merk je meteen de zachtheid en proef je de kwaliteit. Deze jenever is echt geschikt om in een cocktail te verwerken. Ik moest toegeven dat ik deze combinatie enkele jaren geleden op een ginfestival al heb gedronken en ik was toen geschrokken hoe lekker dit was. Vanavond bevestigde deze geslaagde combo weer en het lijkt me toch interessant voor onze zomerbar… Voor dit drankje heb je ook bijzonder weinig nodig. Je neemt een longdrinkglas gevuld met ijs, 50 ml jenever en je werkt af met ginger ale en een vers takje munt. Eenvoud siert maar het is vooral gewoon erg lekker!
 
Dankjewel Elise en David voor de gezellige, leerrijke avond. Na deze gekke tijden wil ik zeker eens Schiedam bezoeken!

Voor de liefhebbers van de betere dranken (en voornamelijk voor de whisky en gin) raad ik zeker eens een bezoekje aan bij DH17. Waar ik enorm grote fan van ben, is hun kennis en persoonlijke benadering. Iets waar ik zelf erg veel belang bij hecht aan onze huidige take- away concepten.
​
Cheers, Sam

https://bobbysdrygin.com/ 
​https://www.dh17.nl/ 
1 Reactie
keano
10/2/2022 09:50:31

goede blog

Antwoord



Laat een antwoord achter.

    Auteur

    Sam Leemans 
    Levensgenieter:
    genieten in goed gezelschap, waar dan ook ter wereld!

    Archieven

    Mei 2022
    April 2022
    Februari 2022
    Januari 2022
    December 2021
    November 2021
    Oktober 2021
    September 2021
    Augustus 2021
    Mei 2021
    April 2021
    Maart 2021
    Februari 2021
    Januari 2021
    December 2020
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020

'De Blauwhoef': vroeger een boerderij waar velen over de vloer kwamen voor een frisse pint of een gezellige babbel. Nu de naam BAR-N, die zijn oorsprong vindt in het Engelse 'barn', wat schuur of stal betekent: het deel van de woning dat wij nu onze 'thuis' mogen noemen.                                                                                                                                                                                                     #BARNTOBEALIVE
  • Home
  • contact
  • T-shirts
  • Agenda
  • GIN/BIERTASTING
  • BLOG