Birra Italiana (+ ...)Na een dagje Napels en enkele dagen de Amalfikust verkend te hebben, trokken we met de nachtboot naar Sardinië. Via de zomerbar al heel wat mensen erg enthousiast over bezig gehoord dus er waren al (onbewust) verwachtingen gecreëerd. Benieuwd naar de prachtige natuur van het eiland en zoals het hoort tijdens een vakantie kijken we reikhalzend uit naar de lokale spijzen en dranken.
O ja, in Olbia trouwens ook erg lekker gegeten in het restaurant 'Sa Corte'. Tenslotte moet het niet altijd over drinken gaan en het was tevens een erg goede tip van de receptioniste uit ons hotel. Na twee dagen Olbia trokken we door naar Oristano. voor één overnachting. Bij het uitzoeken naar een gezellig barretje of restaurant die avond, botsten we op een erg mooie winkel namelijk 'Dispensas'. Hier moesten we toch even een kijkje nemen... ![]() Bij het binnenkomen, werd ik overprikkeld door al dat moois.. De eigenaar heette ons van harte welkom en gaf de boodschap mee van als er vragen zijn om hem gerust aan te spreken.. In zijn aanbod zaten enorm veel wijnen en digestieven maar ook erg leuke gins en bieren. Naar die laatste twee ging meteen mijn aandacht naartoe. Na het verkennen van de etiketjes vroeg ik wat meer achtergrondinformatie. In zijn beste Engels lichtte hij de details van de gins toe. De ingrediënten, de afkomst, de smaken, ... Hij wist er erg veel over en kon dit gepassioneerd overbrengen. Tja... dan scoor je natuurlijk bij me en ben ik meteen verkocht. Ik nam twee kleine, lokale gins mee, een grote fles en nog enkele Italiaanse craftbieren. Een prachtig winkeltje met een zeer leuk aanbod. Hij heeft trouwens ook een webshop én levert zelfs naar België! Dat kan nog erg interessant worden voor onze volgende zomerbar of voor bierproefavondjes ;)! Zoals gezegd, bleven we maar één nachtje in Oristano want we gingen verder naar de stad Sassari. Via de prachtige kustlijn kon je erg mooi rijden en een leuke tussenstop nemen aan het strandje Poglina (TIP!). In de late namiddag kwamen we aan in de stad en meteen merkten we dat alles veel groter en verspreider was. We moesten dus iets gericht zoeken voor onze avond. Mariska kwam tijdens ons etentje op een erg leuk adres uit namelijk 'iBeer' en was maar een kleine tien minuten stappen. We besloten om daar onze avond te beëindigen zodat we ook eventjes ons eten konden laten zakken. .
In zijn aanbod zaten er ook veel Belgische en Nederlandse bieren bij. De eigenaar kon zich redden in het Engels maar kon zich beter uitdrukken in het Frans. Ik dronk op het terras nog twee onbekende, Italiaanse bieren. Een red ale genaamd 'Supernova' van brouwerij 'Birra Flea' en een saison met de naam 'Vècc' van brouwerij 'Podere La Berta'. De eerste vond ik persoonlijk te zoet en eenzijdig en was ook een enorme gusher. De saison kon mij wel bekoren: een gistig karakter, droge finish en een sterke aanwezigheid van banaan (?) in de neus dankzij de gist. Wederom een erg leuke spot die ik meteen deelde op het bierforum 'Beer Geeks' op facebook. Ik besloot om niets meer mee te nemen wegens nog enkele bieren in voorraad én morgen stond er een bezoekje bij 'P3 Brewing Company' op het programma. Hierover zal deel 3 gaan en ook mijn laatste bierblog vanuit Italië. Cheers!
0 Reacties
Laat een antwoord achter. |
AuteurSam Leemans Archieven
Mei 2022
|