BAR-N
  • Home
  • contact
  • T-shirts
  • Agenda
  • GIN/BIERTASTING
  • BLOG

BAR-n To be alive!

Blogverhalen voor alle levensgenieters

Bij de Nonnen

31/1/2022

1 Reactie

 

Bij de Nonnen

Foto
Onno werd afgelopen week twee maanden oud én de horeca in Nederland mocht terug open. Het werd nog eens dringend tijd om op date te gaan met Marie bij ons lievelingsstekje 'Bij de Nonnen' in Zundert. Al jarenlang komen we hier naartoe om speciale gelegenheden te vieren: verjaardagen, onze verloving, na onze trouw, de evaluatievergaderingen na onze zomerbar of tussendoor omdat we hier gewoonweg erg graag komen. Niet alleen de erg goede keuken kan ons telkens bekoren maar vooral de vriendelijkheid, de passie en de kennis zijn zeer grote troeven. Dus wil je eens goed, gezellig en ontspannen gaan eten dan ben je bij hen zeker op het juiste adres.

Voorgerechten

Na een aperitiefje en een Italiaanse bol als hapje kwam het gekozen verrassingsmenu. Je hebt de keuze om 4- of 5 gangen te nemen of uiteraard à la carte. Maar door me telkens te laten verrassen, heb ik al heel wat smaken en leuke combinaties kunnen ontdekken en net zoals mijn dranken laat ik me graag verleiden door nieuwigheden. In dit blogverhaal ga ik niet te veel uitwijken over het eten anders zou ik heel het menu al verklappen maar ga ik me vooral richten op het aangepast wijnarrangement. Je kreeg steeds eerst het glas aangepaste wijn vooraleer ze met het eten kwamen. Ideaal want zo kon ik al wat aroma's en smaken analyseren en vervolgens de (harmonieuze) combinatie met het eten.
  •  Domäne Wachau Durnstein - Grüner Veltliner | Wachau, Oostenrijk (12%)
    • ​Wat me meteen opviel was een enorm frisse wijn met aroma's van citroen, witte druif en iets floraal. In de smaak eerder droog met een klein zoet kantje. Op de fles kon ik iets peperig afleiden maar dit kwam voor mij eigenlijk niet echt tot uitging. Hij ging erg lekker met het eerste voorgerecht en vooral de frisse start was ideaal voor onze volgende gangen. De wijn versterkte het friszure in het gerecht en dat konden we beiden erg waarderen!
  • Prinsi il Nespolo | Piëmonte, Italië(13%)
    • ​Bij ons tweede voorgerecht kregen we een witte wijn uit Piëmonte. Van deze streek hebben we tot nu toe eigenlijk alleen nog maar rode wijnen gedronken. We hebben zelfs een boek gekocht van de streek om daar ooit eens door te trekken in de wijngaarden. Deze wijn was meteen voller en krachtiger in de neus. Dit kwam ook sterk terug in het mondgevoel en in de afdronk. Wederom een fris aroma, citroenzuur en ik maakte misschien een "ongepaste" vergelijking met de Nederlandse frisdrank 'DubbelFrisss witte druif & citroen' maar dan met meer pit uiteraard. Het heeft een mooi, fijn zuurtje achteraf. Ik vond dit mooi contrasterend én aanvullend met het aardse in het tweede voorgerecht. Na twee frisse, witte én geslaagde wijnen smaakte dit letterlijk naar meer...

Hoofdgerecht & nagerecht

  • Middelvlei Momberg -  Pinotage | Wellington, Zuid-Afrika
    • Als derde wijn kreeg ik een mooi glas met een robijnrode inhoud met een prachtig aroma. Ons hoofdgerecht ging eraan komen en ik keek hier erg naar uit aangezien ik toch een lichte voorkeur heb voor rode wijnen. Deze Zuid- Afrikaanse wijn bestaat uit drie druivensoorten: Shiraz (47%), Pinotage (30%) en Cabernet Sauvignon (23%). Naarmate de wijn opwarmde kwamen er steeds meer aroma's en smaken vrij. De wijn zorgde voor een mooi, vol en warm mondgevoel. De touch van hout was ook merkbaar en kan ik erg waarderen. Ik ervaarde ook iets licht metalig maar zeker niet storend. De wijn was vrij complex en bleef erg lang en aangenaam hangen. Achteraf gezien was voor mij deze combinatie van de vier gerechten het meest geslaagd. Niet alleen door de keuze en bakwijze van het vlees maar gewoon het totaalplaatje. Dit was genieten van elke hap en elke kleine slok!
  • Château Jolys - Jurançon Doux | Gan, Frankrijk (12%)
    • We sloten onze avond af met een dessert en een bijhorende (zoete) dessertwijn. Als ik uiteten ga, kies ik vaak eerder een "speciale" koffie als nagerecht aangezien ik geen echte zoetekauw ben. Maar tot onze blijde verbazing was dit allesbehalve een zoete afsluiter! Tot nu toe één van de meest gewaagde desserts en dat heeft vooral te maken door de keuze van Calamansi-fruit. Deze kwam zowel in het gerecht als in de wijn terug. De wijn vooraf (en apart) smaakte vrij mild en helemaal niet te zoet en kleverig. Het had een vrij dunne body voor een dessertwijn maar paste wel erg goed bij het dessert. Het frisse zorgde ervoor dat het zoete op de achtergrond bleef.
Wat was het alweer genieten zeg.... We hebben nu al vele malen geweest 'Bij de Nonnen' maar volgens ons beiden was dit tot nu toe het sterkste menu! Niet alleen omdat het misschien erg lang geleden was maar gewoon omdat de smaken erg goed zaten en hier en daar erg gewaagde keuzes. Het was vanaf minuut één genieten met een grote G! Binnenkort starten ze ook met een wijnclub waarbij ze elke maand een bijeenkomst houden. Moest je interesse hebben, kan je hen steeds een berichtje sturen om je aan te melden. Voorlopig is het met een wachtlijst aangezien er zeer veel geïnteresseerden zijn. Ik ben er maar al te graag bij die avond en hoop hierdoor nog meer leuke wijnen (en gepassioneerde mensen) te ontdekken

Meer informatie of voor reservatie? Klik hier.
Wil je graag de wijnkaart eens bekijken 'Bij de Nonnen'? Klik hier.
1 Reactie
mike de bock
10/2/2022 09:56:39

mooi

Antwoord



Laat een antwoord achter.

    Auteur

    Sam Leemans 
    Levensgenieter:
    genieten in goed gezelschap, waar dan ook ter wereld!

    Archieven

    Mei 2022
    April 2022
    Februari 2022
    Januari 2022
    December 2021
    November 2021
    Oktober 2021
    September 2021
    Augustus 2021
    Mei 2021
    April 2021
    Maart 2021
    Februari 2021
    Januari 2021
    December 2020
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020

'De Blauwhoef': vroeger een boerderij waar velen over de vloer kwamen voor een frisse pint of een gezellige babbel. Nu de naam BAR-N, die zijn oorsprong vindt in het Engelse 'barn', wat schuur of stal betekent: het deel van de woning dat wij nu onze 'thuis' mogen noemen.                                                                                                                                                                                                     #BARNTOBEALIVE
  • Home
  • contact
  • T-shirts
  • Agenda
  • GIN/BIERTASTING
  • BLOG