![]() Beer Butt Chicken Een nieuwe dag, een nieuw probeersel. Ik ga namelijk kip bereiden maar niet op de traditionele wijze. Vandaag maken we ‘Beer Butt Chicken’ of ‘Beer Can Chicken’ (‘Bierblikkip’ letterlijk vertaald). Het is een BBQ-klassieker maar dit recept kan je ook perfect klaarmaken in de oven. In mijn eerste werkjaar als leerkracht heb ik het ooit eens gegeten op een ‘mannenbarbecue’. Nu is het mijn beurt.. Ik leg het recept in enkele duidelijke stappen uit zodat je het thuis zelf eens kan klaarmaken:
![]() Het blik zorgt er eigenlijk alleen voor dat je kip blijft staan. Het bier in het blik verdampt tijdens de bereiding amper tot niet maar zal wel leiden tot een enorm malse en aromatische kip door de inhoud van het blik. Kortom weeral een geslaagd probeersel maar ik zal volgende keer misschien toch eens een hulpmiddel moeten aanschaffen zodat de kip wat stabieler staat. Voor de liefhebbers van foodpairing koos ik voor een dubbele IPA van de Poolse brouwerij Pinta (kwam al eerder aan bod bij het blogverhaal ‘Say cheese’). Achteraf gezien schrok ik van het hoge percentage (9.8%) want dat proef je absoluut niet. Heerlijk bitter, romig, vers en paste goed bij de erg malse kip. Cheers, Sam
0 Reacties
Laat een antwoord achter. |
AuteurSam Leemans Archieven
Mei 2022
|